Menu
Home  >  Sparen  >  Langetermijnsparen

Langetermijnsparen

Is uw woonbonus afgelopen of was u gewoon te laat? Dan kan u dat compenseren met de korf Langetermijnsparen. Een combinatie met pensioensparen is ook mogelijk.

Hoe werkt langetermijnsparen?

U stort maandelijks of jaarlijks een bedrag en bouwt een extra pensioen op. U kan kiezen uit verschillende fondsen op maat (Tak 23), vaste rente (Tak 21) of een combinatie van (of zelfs afwisseling tussen) beiden. Elk jaar krijgt u een overzicht van de stand van zaken.

Het grote verschil met pensioensparen?

Langetermijnsparen kan nog worden opgestart op het laatste moment voor uw 65ste verjaardag en kan levenslang blijven lopen. Na uw 65ste verjaardag kan u gratis opnames doen, n toch nog fiscaal aftrekbaar bijsparen!

Uw maximale aftrek wordt berekend op basis van uw inkomen (Beperkt tot 15% op belastbaar beroepsinkomen tot 1 960 euro + 6% op inkomen boven deze grens).

Het absoluut plafond voor langetermijnsparen is € 2.350 per jaar, waardoor u € 705 minder belastingen betaalt.

Wanneer is langetermijnsparen interessant?

U wil minder belastingen betalen - De hypotheek voor uw woning dateert van na 2015 - Uw hypotheek dateert van vroeger, maar is afbetaald.

Langetermijnsparen: extra opties

Kies voor totale bescherming met bijkomende waarborgen:

  • Overlijden: Overlijden voor het einde van het contract? Dan ontvangen uw naasten het tot dan gespaarde bedrag. Meer nalaten? Dat doet u met de extra waarborg ‘Overlijden’.
  • Arbeidsongeschiktheid: Na een ongeval of langdurige ziekte krijgt u het misschien moeilijk om uw premies lange termijnsparen te blijven betalen. Dankzij de waarborg ‘Arbeidsongeschiktheid’ betaalt uw verzekeraar ze tijdelijk. En u krijgt er nog een extra uitkering bovenop, naast die van het RIZIV.

Wat onze klanten zeggen

Zondag 18/2 s'morgen om 6h25 :... platte achterband : P&V bijstand gebeld een uurtje later was alles gefixt ( werd met sms'jes op de hoogte gehouden van tijdstip aankomst garagist een...

Ann de Caluwé

Op vrijdag 2/10 is de schade expert langsgekomen voor het vaststellen van de schade op mijn Vespa, eens zien hoe snel alles geregeld wordt, reactie volgt ...

Fouad Bouchikhi

Het is zeldzaam om nog persoonlijk te worden geholpen door een verzekeringsmakelaar,wel die zeldzaamheid noemen we Marc. Verzekeren met een hart en begrip. Pluim voor het ganse team.

Rudi Scheers

Deel ook uw mening