Menu
Home  >  Verzekeren  >  Uw voertuigen  >  Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering voor uw auto

Je auto? Die is verzekerd bij een ongeval, diefstal of glasbraak.
Maar wat doe je wanneer je wagen niet goed hersteld werd in de garage?
Of als de motor het begeeft na een slecht periodiek onderhoud? En wat wanneer iemand jouw wagen (al dan niet opzettelijk) beschadigt? Of wanneer je gekwetst geraakt bij een verkeersongeval?

Dan kan je de hulp van een professionele jurist goed gebruiken.
Met een rechtsbijstandsverzekering van Arces heb je een directe hulplijn bij conflicten over je wagen.

In het kort: wat is auto-rechtsbijstand?

 • In de eerste plaats probeert de rechtsbijstand te bemiddelen. Zo zal ze ervoor proberen te zorgen dat de schade aan je wagen hersteld wordt, zonder de tussenkomst van een advocaat
 • Lukt bemiddeling niet? Dan krijg je via je rechtsbijstandsverzekering alle administratieve en juridische hulp die je nodig hebt. Ze betaalt ook het ereloon van je advocaat. In het geval je zaak voor de rechtbank verschijnt, worden ook de gerechtskosten vergoed via deze verzekering.
 • Verlies je de rechtszaak, dan vergoedt de rechtsbijstandsverzekering de gerechtskosten van de tegenpartij.

Wanneer kan je beroep doen op rechtsbijstand?

 • Een verkeersovertreding
  Je hebt te snel gereden. Of je negeerde een rood licht. Gevolg? Je riskeert een fikse boete en je moet voor de politierechtbank verschijnen. Dankzij de rechtsbijstandsverzekering van Arces kies je zelf je advocaat. Het ereloon van die advocaat en de gerechtskosten worden vergoed. De boete betaal je zelf.
 • Een ongeval
  Je bent slachtoffer van een ongeval met de wagen. Maar de tegenpartij betwist dat hij aansprakelijk is. De rechtsbijstand zal in de eerste plaats proberen te bemiddelen. Lukt dat niet, dan verdedigt een door jou gekozen advocaat je en helpt hij je de schadevergoeding te krijgen waar je recht op hebt.
 • Een administratief conflict
  Werd je rijbewijs ingetrokken, kreeg je een rijverbod of is er een probleem met de keuring of inschrijving van je auto? Ook dan kan je beroep doen op rechtsbijstand om je te verdedigen.
 • Een contractueel geschil
  De borstels van de carwash maakten krassen op je wagen. De garagist deed zijn werk niet behoorlijk en je motor is naar de vaantjes. Je bumper raakte beschadigd door de takeldienst.

In al deze situaties kan de rechtsbijstandsverzekering je helpen. Zélfs bij een geschil met je eigen verzekeraar.

Een rechtsbijstandverzekering komt niet tussen bij zware fouten of schadegevallen tijdens races of wedstrijden.

7 redenen om te kiezen voor Arces, de beste auto-rechtsbijstandsverzekering van België

 1. Arces biedt je de beste rechtsbijstand
  De auto-rechtsbijstandsverzekering van Arces ‘Artikel 1’ wordt sinds 2013 elk jaar bekroond met de Decavi-trofee voor het beste product op de Belgische markt.
 2. Je kosten worden terugbetaald tot 125.000 euro
  De gerechtskosten en het ereloon van je advocaat worden door de rechtsbijstandsverzekering gedekt.
 3. Arces werkt snel
  Niets zo lastig als zonder wagen zitten. Arces werkt gelukkig erg snel en zoekt samen met jou naar een oplossing. Je ongemak wordt zo tot een minimum beperkt.
 4. Je bent wereldwijd beschermd
  Of je nu in Australië een ritje maakt of in Duitsland rondtoert, met de rechtsbijstandsverzekering van Arces hoef je je nergens ter wereld zorgen te maken.
 5. Arces betaalt je een voorschot op schadevergoeding
  Is iemand anders aansprakelijk en heb jij recht op een schadevergoeding? Dan betaalt Arces je een voorschot. Let wel op: de schade mag dan geen gevolg zijn van (poging tot) diefstal.
 6. Je schade wordt vergoed, ook als de tegenpartij niet kan betalen
  Stelt de rechtbank de tegenpartij aansprakelijk, dan wordt jouw schade vergoed tot een maximum van €25.000. Zelfs wanneer de tegenpartij niet kan betalen.Er mag in dit geval geen sprake zijn van diefstal, agressie, afpersing, fraude of vandalisme.
 7. Je bent verzekerd voor huurauto’s en aanhangwagens
  Ook wanneer je de auto van je buur gebruikt, op vakantie bent met een huurauto of een aanhangwagen/caravan meesleept, heb je recht op de rechtsbijstandsverzekering van Arces.

Twee verzekeringsformules voor rechtsbijstand

 • Met Arces kan je voor de klassieke verzekeringsformule kiezen: één auto, één verzekering.
 • ​Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze verzekering te nemen voor alle auto’s van je gezin.

Kom langs bij een van onze verzekeringsadviseurs voor een gesprek. Samen met jou bekijken we graag welke auto-rechtsbijstandsverzekering de beste is voor jou.

Wat onze klanten zeggen

we stellen de service van Marc op prijs,en hebben het volste vertouwen in hem.

gerda franck

Zondag 18/2 s'morgen om 6h25 :... platte achterband : P&V bijstand gebeld een uurtje later was alles gefixt ( werd met sms'jes op de hoogte gehouden van tijdstip aankomst garagist een...

Ann de Caluwé

Beste, aangaande dit schadegeval kan ik enkel maar zeggen dat dit dossier zeer vlug in orde was,1.Ik had onmiddellijk na het ongeval een mail gestuurd en kreeg daar ook direct antwoord...

Roland Verbeke

Deel ook uw mening